.: Nadstavbové štúdium - Mäsiar, udenár :.
Úvod » Nadstavbové štúdium » Potravinárska výroba - mäsová a udenárska výroba
Charakteristika nadstavbového odboru v šk. roku 2008/2009
Základné údaje: 2-ročné denné nadstavbové štúdium končiace maturitnou skúškou.
Podmienky prijatia: úspešné ukončenie 3. ročníka učebných odborov príslušného zamerania, záverečná skúška a výučný list.
Uplatnenie absolventa: samostatná odborná práca podľa zamerania
- technológia živočíšnej a rastlinnej výroby, v záhradníckej výrobe, v potravinárskej výrobe, v poľnohospodárskych službách, v štátnych, družstevných a súkromných podnikoch.
- dokáže kontrolovať dodržiavanie technologických postupov, obsluhovať zložité technologické zariadenia, viesť pracovné skupiny, zadávať im úlohy a kontrolovať ich plnenie. Má možnosť študovať na vysokej škole podľa profilového zamerania
