.: Mäsiar :.
Charakteristika učebného odboru v šk. roku 2008/2009
Základné údaje : 3- ročný učebný odbor, končiaci záverečnou skúškou a výučným listom, pre chlapcov a dievčatá.
Podmienky prijatia : bez prijímacích skúšok, úspešné ukončenie 9. roč. ZŠ , výberové konanie s ohľadom na výsledky prospechu a správania na ZŠ a na profesný záujem žiaka.
Uplatnenie absolventa : absolvent je kvalifikovaný samostatný pracovník na hodnotenie, úpravu, spracovanie a predaj mäsa a mäsových výrobkov.Posudzuje vhodnosť jednotlivých surovín, pozná základné princípy predaja. Vie pracovať podľa viacerých technologických postupov, dodržiavať platné receptúry a normy. Dokáže kontrolovať a obsluhovať stroje a strojné zariadenia v mäsovom priemysle, absolvuje technické minimum. Môže pokračvať v nadstavbovom štúdiu príslušného zamerania na našej škole a získať maturitu.